Predstavitev

DSCN1655

 

Plavalni klub  Neptun Celje si je v svoji bogati zgodovini vedno prizadeval za dobro delo z mladimi.

V osnovi učimo plavanja najmlajše, kasneje vzgajamo mlade v zagnane plavalce, na koncu pa se trudimo narediti  vrhunske plavalce. Smo eden najstarejših slovenskih plavalnih klubov, v zadnjem času tudi eden najštevilčnejših. Dejavnost kluba v bogati zgodovini nikoli ni bila ogrožena, pogoji za delo so bili v različnih obdobjih različni, bili so seveda tudi rezultatski vzponi in padci.

Kot glavni izvajalec šole plavanja za večino vrtcev in osnovnih šol celjske regije smo tudi partner Športne zveze Celje. Poleg tega za Športno zvezo Celje izvajamo  plavalno izpopolnjevanje starejših Celjanov v okviru vsakoletne akcije Šport za vse.

Glavni cilji kluba so vedno bili, so in bodo najmlajše navdušiti za ta lep, zdrav, a garaški šport, v srednji mladosti otroke spraviti z ulice in iz raznih virtualnih omrežij, jih navaditi dela, reda in vztrajnosti, hkrati pa tiste,  ki za to pokažejo voljo in talent vzgojiti v vrhunske plavalce. Slednje vedno ne uspe, a od nas še ni odšel  mladostnik, ki se v svojih plavalnih letih ne bi navadil biti vztrajen, delaven in pošten.