Zgodovina

1950-1979

Začetki plavalnega športa  v Celju segajo že v čas pred drugo svetovno vojno, ko so se prvi plavalni navdušenci v vodnih spretnostih merili v Savinji. Prvi poskus plavalnih tekem je znan iz leta 1949, ko so na Savinji organizirali Dan vodnih športov. Leta 1952 se je Plavalna sekcija ŠD Železničar Celje vključila v tekmovanje slovenske plavalne lige. Leta 1953 je bila v Celju prva plavalna tekma v mrtvem rokavu Savinje, kjer je tekmovalo  35 celjskih plavalcev. V vzhodni skupini druge lige so Celjani dosegli prvo mesto in s tem dali vedeti, da njihov trud ob vseh slabih pogojih ni bil zaman. Podobne uspehe so dosegali še kasneje. Začeli so se zavedati pomembnosti tekem in  pričeli trenirati tudi v zimskem času v zaprtem kopališkem bazenu v Laškem.  Leta 1956 je klub ostal pod okriljem Železničarskega športnega društva, nadel pa si je ime Železničarski plavalni klub  Neptun. V tem času so že intenzivneje stekle priprave za gradnjo bazena. Leta 1957 je končno tudi Celje dobilo olimpijski plavalni bazen. Najzaslužnejši za njegovo izgradnjo je bil predsednik plavalnega kluba Rado Ložar , ki je postal tudi prvi častni predsednik Neptuna. Projekt inž. Stanka  Bloudka je realiziralo gradbeno podjetje Beton. Ob koncu leta 1958 je bilo v klub včlanjenih 368 članov. V tem obdobju so prevladovali vaterpolisti, vidnejših uspehov v plavanju še ni bilo. V letu 1959 se je krivulja uspehov dvignila, plavalci Neptuna so prvič sodelovali na jugoslovanskem državnem prvenstvu. Napredek plavalcev  je bil v obdobju  med  letoma 1961 in 1971 očiten. Omenimo lahko nekaj imen, ki so na jugoslovanskih državnih prvenstvih posegala po visokih mestih: Dani Vrhovšek, Boris Orel, Ivan Tkavc, Janez Goršič, Valter Vošinek, Bruno Toplak in mnogi drugi. Plavanje  je postajalo športna panoga , ki se je uveljavljala tudi v zimskem času. Prirejala so se tekmovanja v pokritih bazenih, ki pa ga v Celju še ni bilo. Pomanjkljive zimske priprave so celjski plavalci poskušali nadoknaditi z občasnimi treningi na Ravnah in v Velenju. Leta 1973 so plavalci lahko začasno trenirali v majhnem pokritem  bazenu v poslopju celjske posebne šole. Pravih pogojev za trening med letoma  1971 in 1981 torej še ni bilo in tako večjih uspehov v tem obdobju ne beležimo.  V začetku leta 1979 se je plavalni klub preimenoval v Plavalni klub Neptun Celje.

1980-1989

Leto 1981 je prav gotovo prelomno. Celje je dobilo nov pokrit zimski bazen v Golovcu. Decembra 1981 se je začela zimska tekmovalna sezona, v kateri so mladi celjski plavalci začeli nizati vrsto uspehov. Nov zimski bazen je spodbudil vodstvo kluba, da je leta 1982 organiziralo absolutno državno prvenstvo v pokritih bazenih. Bazen v Golovcu je gostil vso takratno jugoslovansko plavalno elito. Organizacija prve velike zimske plavalne prireditve  v Celju je odlično uspela. V tem obdobju sta v okviru kluba delovali tudi sekcija vaterpolistov in sekcija plavalnega maratona (Jože Tanko).  Plavalna sezona se je v skladu s svetovnim razvojem raztegnila poleg letne še na zimsko sezono. Z junijem  1983 se je za celjsko plavanje začel precejšen vzpon, ki ga lahko zasledujemo tja do konca desetletja ali še več (trenerja Peter Podsedenšek in Andrej Žnidaršič). Mladi celjski val plavalcev (sestri Saša in Nataša Lavrič, Mojca Anderle, Dejan Tešovič, Tanja Fermentin, Gregor Jurak, Tanja Drezgič, Jure Vračun, Maja Tanko, Sanja Krajnc in številni drugi)  je bil na pohodu. Leta 1984 so Celjani  organizirali zimsko jugoslovansko prvenstvo do 12 let in prvič v tej starostni kategoriji postali najboljša ekipa v Jugoslaviji. Leta 1985 so se celjski plavalci na tekmovanjih pojavljali pod novim imenom kluba. Glavno pokroviteljstvo je prevzelo podjetje Klima. To je klubu zagotavljalo dokajšnjo finančno stabilnost, ki je bila v teh časih že nujna za nemoten napredek kvalitetnih športnikov.

Prvi zgodovinski nastop člana celjskega kluba na evropskem prvenstvu je bil nastop Dejana Tešoviča v Berlinu na 1500 m prosto, kjer je osvojil  10. mesto. Plavalci so v tem obdobju uspešno nastopali  tudi  v mednarodnem merilu. Leta 1988 je prvemu plavalcu celjskega kluba uspelo osvojiti medaljo na večjem tekmovanju. To je bil Gregor Jurak, ki je na evropskem prvenstvu na Nizozemskem na 400 m prosto dobil bron.

1990-1999

Na začetku tega obdobja je prenehalo pokroviteljstvo Klime. Klub se ponovno imenuje Plavalni klub Neptun.  V letu 1991 so znani politični dogodki v plavalne vrste vnesli nekaj sprememb glede tekmovalnega sistema. Tradicionalno tekmovanje Pokal mesta Celja je ostalo neokrnjeno in je bilo tako tega leta prvo tako tekmovanje v novi državi. Plavalci, ki so zaznamovali to obdobje, so brata Jurak, Tina Ukič, Maja Tanko, Matjaž Kolčan, Sanja Krajnc, Eva Glavan, Urška Roš, Maja Cunjak  in številni drugi. Goran Jurak je leta 1996 kot prvi Slovenec preplaval  100 m prosto v času pod 50 sekundami. Urška Roš se je udeležila tudi članskih evropskih prvenstev in svetovnega prvenstva v kratkih bazenih v Hong Kongu. Leta 1998 se je klub preimenoval v Plavalni klub Marines Neptun Celje.  Ponovno je bil zastopan na elitnem evropskem prvenstvu. Na prvenstvu celine je namreč spet sodelovala Urška Roš.

2000-2009

V Plavalnem klubu Marines Neptun Celje je v tem obdobju prišlo do nekaj sprememb. Dolgoletnega predsednika Smiljana Roša je zamenjal Aljoš Malec, ki je v klubu že nekaj časa aktivno sodeloval kot glavni sponzor. Do sprememb je prišlo tudi v trenerskem kadru, saj je  trenerja starejših plavalcev Mija Zorka zamenjal Matjaž Perme. To obdobje so v prvi polovici zaznamovali tudi odhodi starejših plavalcev, med katerimi velja izpostaviti Miho Josta, brata Jureta in Luko Fiderška, Lenarta Lampreta, Miho Lenasija, Roberta Kekca in številne druge.  Kljub aktivnemu delovanju ostalih plavalnih klubov v Celju in upadu števila plavalcev je klub vseeno dobro deloval še naprej. V svoje vrste je vabil nove generacije plavalcev in mlade trenerje, ob vsem tem pa obdržal obe tradicionalni tekmovanji – Velikonočni miting in Pokal mesta Celja. Pri PZS je klub večkrat kandidiral in bil izbran za prireditelja zimskega državnega prvenstva za člane, mladince in kadete kot tudi za mlajše kategorije. Glavni cilj vodstva skozi celotno obdobje je bil, da bi dobilo  mesto Celje velik plavalni klub, ki bi združil vse ostale plavalne klube in povrnil mestu plavalni utrip, kakršnega smo bili vajeni pred desetletji. Pregovarjanja in dogovori so epilog dosegli s priključitvijo plavalcev in plavalk s trenerjema Petrom Podsedenškom in Uršo Burja Žnidaršič. Slednja sta poleg trenerja Matjaža Končana s svojim profesionalnim znanjem in izkušnjami nedvomno pripomogla ustvariti v klubu dobre plavalce, med katerimi velja izpostaviti odlične rezultate plavalke Tine Kotnik. Tina se je kot mladinka v letih 2004 in 2005 udeležila evropskih prvenstev v Lizboni in Budimpešti. V tem obdobju so z dobrimi rezultati na državnih in mednarodnih tekmovanjih nase opozorili še Darja Pungartnik, Anže Koren, Kevin Rihter, med mlajšimi plavalci pa Anže Godicelj,  Gašper Žurman, Aljaž Guzej, Živa Krivec, Nina Malec, Katarina Črepinšek, Matej Koželj, Jan Valenčak in številni  drugi.

2010 – 2016

Leta 2010 je Plavalni klub Marines Neptun Celje praznoval 60 let obstoja. Temu v čast je Plavalna zveza Slovenije klubu dodelila organizacijo zimskega državnega prvenstva za člane, mladince in kadete. Naslov državne prvakinje je na tem prvenstvu osvojila kadetinja domačega kluba Anemari Košak. Tako je klub po daljšem zatišju  ponovno dobil  predstavnico v državni  reprezentanci, ki je niz uspešnih nastopov nadaljevala z zmagami na državnih in mednarodnih prvenstvih doma in v tujini, leta 2012 pa nastopila na evropskem mladinskem prvenstvu v Antwerpnu v Belgiji. Kot članica je plavalka Anemari Košak skupaj z reprezentančnimi kolegicami leta 2013 postavila tudi absolutni državni rekord v disciplini 4 x 50 m prosto. Leta 2013 je naslov mladinskega državnega prvaka osvojil tudi Gašper Frece, Hana Firšt pa je na mednarodnih otroških igrah v Kanadi osvojila bronasto odličje.  Aljaž Guzej je v daljinskem plavanju na 5 km prosto v letih 2012 in 2013 prav tako osvojil naslov državnega prvaka. Plavalci, ki so zaznamovali leto 2013 so bili še Jana Sinožić, Nina Petrič, Adrijana Verdinek, Vid Kožar, Petar Jurić, Luka Nosan, Julijan Jug, Nik Kunst, Hana Firšt in mnogi drugi.

V sezoni 2011/2012 so v klub prišli tudi novi trenerji: Vera in Petra Pandža iz Velenja ter Franc Božiček, bivši plavalec Neptuna. Plavalno šolo Neptunček  je še naprej vodil Matej Čretnik. Konec leta 2012 je predsednika kluba Nika Bjelovučića, ki je svojo funkcijo opravljal od leta 2011, zamenjal Mitja Ručigaj. Klub se je ponovno preimenoval v Plavalni klub Neptun Celje. Gospodu Miodragu Tešoviču  je klub zaradi dolgoletnega aktivnega sodelovanja dodelil naziv častnega člana. Želja vodstva zagotoviti plavalcem čim bolj ustrezne pogoje za treniranje v domačem okolju kot tudi dosežki plavalcev v zadnjih treh letih so pripomogli, da je klub v letu 2014 uspel pridobiti dovoljenje za odprtje zimskega bazena že s prvim oktobrom in ga obdržati odprtega vse do sredine junija, ko se plavalci selijo na letni bazen. Prav tako je klub v tem letu pred začetkom zimske sezone poskrbel za nadgradnjo strokovnega trenerskega kadra. Trenerki Pandža je zamenjal s trenerjem Martinom Karlinom iz Ljubljane in Robertom Kekcem, bivšim plavalcem Neptuna. Martin Karlin je postal trener starejšim, Robert Kekec pa poleg Franca Božička mlajšim plavalcem. V klubu je dobro delovala plavalna šola z začetnim in nadaljevalnim tečajem in selekcijo ter sodniška sekcija, katero so v večini sestavljali starši plavalcev.

Plavalci Neptuna so v letu 2014 še naprej pobirali medalje na mednarodnih tekmovanjih in na državnih prvenstvih. Za podmladek se tako ni bilo za bati. Prišel je novi rod prvakov in prvakinj: Iza Vodenik, Jan Gerčer, Taja Gerčer, Hana Podbregar, Saška Podpečan, Zala Bornšek, Luka Cvikl, Rok Drgajner, Mihael Strnad in številni drugi. Na volilni skupščini konec leta je bil ponovno potrjen mandat predsedniku Mitji Ručigaju in njegovi ekipi UO, ki je z zdravimi načeli, trdno voljo in ogromno  prostovoljnega dela delovanje plavalnega kluba postavila nazaj na trdna tla. Izdelan je bil program dela in vizija delovanja kluba za naslednji dve leti, klub pa je dobil tudi strokovnega vodjo trenerjev Matjaža Kolčana, bivšega plavalca in trenerja v PK Neptun Celje. Aktivno je v tem letu delovala plavalna šola Neptunček, ki je poskrbela za nov podmladek v klubu in hkrati za zdrav razvoj otrok v MOC. Plavalci Lara Ručigaj, Miha Oman, Filip Robič in Amadej Zagožen so uspešno zastopali mesto Celje na 48. mednarodnih otroških igrah, ki so potekale od 6. do 11. decembra 2014 v Lake Maquarie v Avstraliji.

V letu 2015 je Plavalni klub Neptun Celje praznoval 65 let uspešnega delovanja in ponovno priredil dve tradicionalni, tokrat obe jubilejni tekmi, 20. velikonočni plavalni miting in 30. mednarodni plavalni miting za pokal mesta Celja. Plavalci so tudi v tem letu nanizali številne uspehe na vseh tekmovanjih doma in v tujini. Udeležili so se tekem na Reki, v Banja Luki, Beogradu, Sarajevu in Zagrebu. Odlični  rezultati in dosežki plavalcev so bili javnosti predstavljeni preko klubske spletne strani in Facebooka, v lokalnih časopisih, po radiu in na Televiziji Celje. Mednarodnih otroških iger, ki so se odvijale od 24. do 29. junija 2015 na Nizozemskem, v mestu Alkmaar, so se udeležili štirje  plavalci: Zala Bornšek, Tamara Kolman Kralj, Jan Gerčer in Tim Kunst. Športna zveza Celje je trem mladim športnicam plavalkam Izi Vodenik, Taji Gerčer in Hani Podbregar podelila  priznanja za tekmovalne dosežke v sezoni 2014/2015, plavalka Anemari Košak pa je ob zaključku srednje šole postala najboljša športnica I. gimnazije v Celju. Plaketo PZS za dolgoletno in uspešno delo ter izjemen prispevek pri razvoju plavalnega športa, še posebej na področju sodniške organizacije Slovenije, je prejel klubski sodnik Anton Mirnik. V tem letu še velja omeniti odlične nastope na triatlonskih in akvatlonskih tekmovanjih, kjer so izstopali David in Neža Videnšek ter Maks Jereb.

Začetek leta 2016 zaznamuje prejem monografije »125 let športa v Celju«, ki jo je klub kot darilo za dolgoletno športno delo na področju plavanja v Celju skupaj s pohvalo predsednika Branka Črepinška prejel s strani Športne zveze Celje in prenovljeni štartni bloki na bazenu Golovec. Na 47. prireditvi Športnik Celja za leto 2015 je priznanje župana MOC za osvojene naslove državne prvakinje v članski kategoriji prejela plavalka Anemari Košak. Slednja se je skupaj s plavalkami Izo Vodenik, Tajo Gerčer in Saško Podpečan v mesecu marcu udeležila tudi četveroboja reprezentanc Slovenije, Hrvaške, Srbije in Bosne in Hercegovine v Kranju, na katerem so plavalke z uspešnimi nastopi in osvojenimi točkami pripomogle k skupni zmagi slovenske reprezentance.

V finalne nastope in na zmagovalne stopničke so se plavalci uvrščali na vseh tekmah po Sloveniji in tujini. Udeležili so se dveh tekem na Reki, v Banja Luki, Welsu, Sarajevu, Zrenjaninu in Zagrebu. Na vseh državnih prvenstvih v tem letu so plavalci v vseh kategorijah osvojili kar 38 medalj, zato je bila plavalna sezona 2015/2016 po oceni rezultatsko daleč najbolj uspešna v zadnjih letih delovanja kluba. Poleg že navedenih plavalk so s svojimi dosežki leto zaznamovali še naslednji plavalci: Jan Gerčer, Aja Emma Wesenschegg, Mitja Horvat, Zala Bornšek, Katja Petrič, Rok Drgajner, Hana Firšt, Jan Žlof, Rok Cene, Nuša Brodej, Pia Popovič in mlajši rod Izabela Pakiž Rumpf, Sebastjan Jug, Laura Knez, Lena Bornšek, Jakob Brodej, Filip Bratina, Gašper Pevec, Tim Podergajs Suissi in številni drugi.

V tem letu so se odlično odrezali tudi tekmovalci na triatlonskih in akvatlonskih tekmovanjih: Maks Jereb, Julija Košak, David in Neža Videnšek. Anemari Košak se je kot študentka Univerze v Ljubljani in državna prvakinja v plavanju udeležila 3. evropskih univerzitetnih iger na Reki in osvojila dve zlati in eno srebrno medaljo. Mednarodnih otroških iger na Tajvanu so se udeležili Aja Emma Wesenschegg, Mitja Horvat, Rok Cene, Zala Bornšek, Nuša Brodej, Saška Podpečan in Pia Popovič.

Da klub in plavalci cenijo dobrodelnost, je dokazala številčna udeležba mlajših plavalcev na dobrodelnem teku Tečem, da pomagam, pripadnost klubu modrih pa so člani tudi v tem letu izkazali s številčno udeležbo na klubskem pikniku in čajanki. Osnovno poslanstvo v delovanju kluba še naprej ostaja zagotoviti svojim plavalcem čim boljše pogoje za treninge. Tako so po zaključku sezone plavalci že v drugi polovici avgusta lahko začeli s treningi najprej na celjskem letnem bazenu, v mesecu septembru pa na bazenu na Ptuju in v Velenju. Klub je uspešno izpeljal tudi obe tradicionalni tekmovanji, na novembrskem mitingu pa se je od tekmovalnega plavanja poslovil dolgoletni plavalec in član Gašper Frece, ki je s svojim zadnjim nastopom v disciplini 50 m prosto odplaval osebni rekord in si s tribune bazena Golovec prislužil bučen aplavz vseh prisotnih.

2019 – 2023

Meseca marca 2019 je imel PKNC redno letno in hkrati volilno skupščino na kateri je bilo izvoljeno novo vodstvo. Novi predsednik je postal Dario Šuplika.

Dosedanji predsednik Mitja Ručigaj se je po malo več kot šest letnem vodenju PKNC odločil, da je čas za spremembe, da pridejo na vrsto mlajši, tisti z bolj svežimi idejami, tisti z več energije. V obdobju vodenja Mitje Ručigaja si je plavalni klub Neptun v slovenskem plavalnem prostoru pridobilo dobro ime. Plavalni klub pa je bil v zelo dobri kondiciji.

Prenos vodstva je bil miren, načrtovan in predvsem splaniran v dobro kluba. Novo vodstvo je dobilo na volitvah 100% podporo članstva.

Skupaj z novim vodstvom je klub strmel po ohranitvi dobre klubske kondicije in predvsem omogočiti plavalcem pogoje na najvišji ravni.

Veteransko DP, v Ljubljani

Janez Goršič, državni prvak na 50 m delfin, 100 m mešano in 100 m prosto

Julija Košak, državna prvakinja na 100 m prosto

Jože Tanko, z državnim rekordom v svoji kategoriji, državni prvak na 100 m hrbtno, državni prvak prav tako na 50 m, 200 m hrbtno in 800 m prosto

V kategoriji 25-29 let, Julija Košak 2. mesto

V kategoriji 70-74 let, Janez Goršič 1. mesto, Jože Tanko 2. mesto – podelitev pokalov najboljših slovenskih veteranov, v Ljubljani

Zimsko ABS DP, v Ljubljani

Anemari Košak, absolutna državna prvakinja na 50 m, 100 m hrbtno

Mitja Horvat, državni prvak v mladinski kategoriji na 100 m, 200 m in 400 m prosto

V absolutni kategoriji, v štafeti 4×50 m prosto, državne prvakinje, Anemari Košak, Aja Emma Wesenschegg, Zala Bornšek in Iza Vodenik

Lena Bornšek, kadetska državna prvakinja na 800 m in 1500 m prosto

Iza Vodenik, mladinska prvakinja na 50 m delfin in 50 m prosto

Maks Jereb, kadetski državni prvak na 50 m delfin in 50 m prosto

Mlajši dečki ekipno 3. mesto na zimskem državnem prvenstvu v Mariboru

MM VICTORIA PRIMORJE REKA (HRVAŠKA)

Anemari zlata na 50 m hrbtno

Četveroboj Hrvaške, Srbije, BIH, in Slovenije (reprezentančna tekma), v Zagrebu

Maks Jereb, Iza Vodenik, Lena Bornšek, Anemari Košak, Mitja Horvat

Anemari je izpolnila normo za Univerziado v Neaplju, Italija

Anemari nastop na Univerziadi

Lena Bornšek, na reprezentančni tekmi, za kadete, v Gradcu, Multinations Youth Swimming Meet Graz

ICG – Ufa Rusija

Lesjak, Pakiž Rumpf, Vihernik D., Knez, Podergajs Siussi, Jezovšek Špiljar, Kočevar N., Sebastjan Jug.

EYOF, Baku

Maks Jereb, Hana Podbregar

Letno ABS DP, Kranj

Hana Podbregar, kadetska državna prvakinja, na 100, 200, 400 m prosto

Anemari, članska državna prvakinja, na 50 m hrbtno

Iza Vodenik, mladinska državna prvakinja, na 50 m delfin

Mladost Zagreb, november

Anemari zlata na 50 m hrbtno

2020

Ni minilo veliko časa in že smo v klubu naleteli na prvo nepoznano situacijo v kateri smo se lovili in sproti učili. Marca 2020 smo bili primorani zaradi COVID razmer odpovedati treninge plavanja. Iskali smo rešitve kako motivirati naše plavalce, da niso odnehali in izgubili motivacije po drugi strani pa smo se znašli v situaciji, ko je bilo potrebno strokovni kader zadržati, plačati kljub temu, da nismo imeli prihodkov.

Tisto leto smo bili primorani odpovedati naš tradicionalni klubski piknik in tradicionalno klubsko čajanko, vendar pa klub težkim časom nismo pozabili na naše plavalce. Prejeli so nagrade za dosežke na preteklih državnih prvenstvih in obdaril jih je Božiček, kot vsako leto. Tisti časi so bili res zelo težki in ne spominjamo se jih radi. Odpadlo je veliko tekem, treningov in aktivnosti, ki smo jih v klubu vsako leto planirali.

Zimsko ABS DP, v Ljubljani

Anemari, abs državna prvakinja na 50 m hrbtno

V absolutni kategoriji, v štafeti 4×50 m prosto, državne prvakinje, Anemari Košak, Aja Emma Wesenschegg, Zala Bornšek in Iza Vodenik

Iza Vodenik, mladinska državna prvakinja, na 50 m delfin in 50 m prosto

Gašper Pevec, kadetski državni prvak na 200 m prsno

MM Victoria Primorje, Reka (Hrvaška)

Anemari zlata na 50 m hrbtno

Letno ABS DP, v Kranju

Gašper Pevec, kadetski državni prvak na 200 m prsno

V začetku leta 2021 smo lahko v sodelovanju z vodstvom PZS omogočili treninge določeni kategoriji, ki so tako lahko skočili v vodo in pričeli s treningi. Konec februarja 2021 pa še ostale plavalce tekmovalnih skupin.

Kljub strogim pogojem smo redno volilno skupščino izvedli tudi leta 2021, sicer zaradi izrednih razmer malo kasneje, vendar smo jo. Vodstvo je z malo spremembami ostalo isto, nekateri člani Upravnega odbora so se zamenjali, izvoljen pa je bil tudi nov predsednik nadzornega odbora Marko Knez.

Gašper Pevec, nastop na CEJCM za slovensko reprezentanco, v Beogradu

Letno ABS DP, Ravne na Koroškem

Gašper Pevec, kadetski državni prvak na 100 in 200 m prsno, 400 m mešano

Lena Bornšek, mladinska državna prvakinja na 800 m prosto in 1500 m prosto

Veteransko DP, v Kopru

Jože Tanko, državni prvak na 100 m hrbtno,

Marcel Palčnik, državni prvak na 50 m delfin in prsno

Comen Cup v Beogradu, reprezentančna tekma

Sebastjan Jug in Gašper Pevec

Zimsko ABS DP, v Kranju

Gašper Pevec, mladinski državni prvak na 100 m prsno in 200 m prsno

2022

Leta 2022 so vsi naši plavalci pridobili tekmovalne licence, katere je predpisala Slovenska antidopinška organizacija, saj so opravili protidopinško izobraževanje.

Prav tako so se naši plavalci ponovno udeležili mednarodnih iger šolarjev, ki je potekalo v Coventry-u v Angliji.

Iz plavalnega kluba Neptun Celje so zastopali mesto Celje plavalci: Filip Bratina, Tian Zupanič, Jakob Brodej, Pia Krajinović, Tia Prec in Nika Alagič.

Konec leta 2022 se je vodstvo kluba odločilo, da je zamenjalo klubske trenirke z novim modelom. Vsi plavalci tekmovalnih skupin so tako prejeli nove klubske trenirke.

Vodenje plavalne šole je septembra 2022 prevzela Nastja Šulgaj, ki je dolgoletna, s srcem in dušo predana, sodelavka plavalnega kluba Neptun.

Četveroboj Hrvaške, Srbije, BIH in Slovenije, v Mariboru

Izabela Pakiž Rumpf, Jakob Lesjak, Gašper Pevec

Multinations cup, v Kranju, za reprezentanco

Gašper Pevec in Izabela Pakiž Rumpf

Letno ABS DP, v Kranju

Jakob Lesjak, kadetski državni prvak na 800 m prosto in 1500 m prosto

Lena Bornšek, članska državna prvakinja na 800 m prosto

Gašper Pevec, mladinski državni prvak na 200 m mešano in 200 m prsno

Izabela Pakiž Rumpf, mladinska državna prvakinja na 200 m prsno

Zimsko ABS DP, v Kranju

Gašper Pevec, mladinski državni prvak na 200 m prsno, 200 m in 400 m mešano

Izabela Pakiž Rumpf, mladinska državna prvakinja na 200 m prsnol

Nikola Milenović, članski državni prvak na 400 m prosto in 1500 m prosto

2023

V letu 2023 je v mesecu maju ponovno potekala redna volilna skupščina na kateri je bil izvoljen dosedanji predsednik Dario Šuplika. Člani Upravnega odbora so se zamenjali. V Upravni odbor pa je bil izvoljen tudi strokovni kader, Robert Kekec kot predsednik strokovnega sveta.

Prav tako je nova predsednica disciplinske komisije postala Franja Vihernik, ki je zamenjala dolgoletnega predsednika Dušana Juga.

Meseca julija so naši plavalci (Aidan Ermenc, Gaja Plevnik Ivanuša, Lea Marzidovšek, Taya Čanžek) zastopali mesto Celje na mednarodnih igrah šolarjev v Daegu v Južni Koreji.

V mesecu maju 2023 so naši plavalcu uspešno odplavali kategorizacijo na tekmi v Wels-u v Avstiji.

Letno ABS DP v Kranju

Lena Bornšek absolutna državna prvakinja na 1500 m prosto, članska državna prvakinja na 800 m prosto

Julijan Pevec, kadetski državni prvak na 400 m mešano

 

 

PK Neptun Celje
Dečkova 1, 3000 Celje
Gsm: +38640490390
Email: pkneptuncelje@gmail.com
Davčna številka: 61954721
TRR: SI56 6100 0001 4465 375
odprt pri Delavski hranilnici